Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Nye instrument

BOHEMIA

Historien om Bohemia-fabrikken skriver seg tilbake til 1871 og byen Jihlava i Tsjekkia.
Josef Belohlávek, en dyktig pianobygger, åpnet et lite verksted og sysselsatte på denne måten mange lokale håndverkere som skulle bli den første av flere generasjoners pianobyggere.

I 1924 ble produksjonen utvidet under ledelse av den lokale entreprenøren Josef Breitner,
i samarbeid med firmaet Hofmann & Czerny fra Wien, og de startet produksjonen av instrumenter under navnet ”Hofmann & Czerny”.

De neste årene ble fabrikken overlatt til ulike store private og statlige aktører, og etter mange års sentralisering av driften mistet instrumentene sin særegenhet i klang og konstruksjon. Men i 1993 fant man tilbake til røttene og igjen. Stanislav Kremenák, i samarbeid med pianobygger Miroslav Tauchman og salgsdirektør Marcela Schramlová, overtok fabrikken og startet produksjonen av pianoer under navnet ”Bohemia Piano”. På grunn av plassmangel ble det i 1995 bygget enda en fabrikk i byen Hradec Králové. Bohemia Piano ble synonymt med et europeisk instrument av god kvalitet til gunstig pris.

I 2006 startet et nytt samarbeid med det tyske firmaet C. Bechstein Pianofortefabrik AG Berlin. Etter at C. Bechstein AG hadde overtatt hele driften av Bohemia Piano, skiftet
firmaet navn til C. Bechstein Europe s.r.o. I 2008 ble fabrikkene slått sammen og hele produksjonen flyttet til Hradec Králové. Her ble det grunnlagt en fabrikk med tidens ypperste teknologiske utstyr for produksjonen av merkene Bohemia Piano og W. Hoffmann. Denne fabrikken produserer nå pianoer og flygler ”made by C. Bechstein Europe”.    

BOHEMIA PIANO-merket:
De håndlagde pianoene og klaverene fra Bohemia imøtekommer de høye
kvalitetskravene fra C. Bechstein med hensyn til valg av materiale og til selve produksjonsprosessen. Resultatet er en kultivert, europeisk klang og en romantisk tone
full av delikate nyanser.

Professor Jiri Hlinka ved Barratt Dues Musikkinstitutt anbefaler disse instrumentene.
Les mer om Bohemia

MENDELSSOHN

Se detaljert info under Glassflygel / designpiano

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn